I’ve been painting a lot this summer

I've been painting a lot | rougeimaginaire

De laatste tijd heb ik weer veel getekend en geschilderd. In juli luisterde naar een luisterboek (Ik heet geen Miriam van Majgull Axelsson, echt een aanrader!) en omdat ik iets te doen zocht voor tijdens het luisteren, ging ik maar wat schilderen. Echt een fijne combinatie vind ik dat, en omdat het schilderen dan meer bezigheidstherapie is dan iets doelgerichts heb ik er heel veel geduld mee. En als ik nu kijk naar wat ik heb geschilderd, moet ik vaak bij elk stukje denken aan een ander fragment van het boek. Ik maakte een klein zelfportret (met schaafwonden, want ik botste tijdens een zwempartijtje niet zo lang daarvoor tegen zo’n golfbreker en toen schaafde ik mijn arm) en een schilderijtje van het klaslokaal waar we in Gent altijd onze Zweedse lessen hadden. Toen ik naar Zweden ging nam ik een klein schetsboekje mee en maakte een paar schetsen van plaatsen waar ik kwam: een paar rode huisjes vlakbij een meer, het uitzicht van mijn kamer op Tjörn (daar was ik op zomercursus <3) en de rotsen en de wilde zee op Marstrand, een eiland dat we bezochten. En toen ik deze week weer thuis was luisterde ik naar een nieuw luisterboek en maakte ik een schilderijtje van toen we op de zomercursus onze versgebakken koekjes proefden.

I’ve been doing a lot of drawing and painting this summer. In July, I listened to an audiobook (Jag heter inte Miriam by Majgull Axelsson, I really recommend it!) and to keep myself busy while listening, I started to paint a little. I really like that combination, and when the painting is just a way to keep myself busy and not really that purposeful, I have more patience and it often turns out a lot better. And when I look back later, every piece of the painting reminds me of a different fragment of the book. I made a little self-portrait (with scratches, because I bumped into a breakwater while swimming and scratched my arm) and a painting of the classroom where I had all of my Swedish classes when I studied in Ghent. When I went to Sweden, I took a little sketchbook with me and made some drawings of places I visited: a couple of red houses near a lake, the view from my room at Tjörn (I did a summer course there <3) and the rocks and the sea at Marstrand, an island we visited. And this week, when I was home again, I listened to another audiobook and I made a painting of this one time at my summer course when we were tasting our freshly baked cookies.

  1. Zelfportret met schaafwonden / Self-portrait with scratches
  2. Rozier
  3. Härlanda tjärn
  4. Billströmska folkhögskolan
  5. Marstrand
  6. De koekjesproevers / The cookie tasters