Långhelg i maj, försommar

mina föräldrar är bortresta och jag låter mitt hjärta sakta ner
bländande soldagar

går upp tidigt om morgnarna och vattnar gräset och matar hönan i pyjamas
alla träd är fulla av fåglar som har byggt bo och jag äter frukost på terrassen

ville bada mina fötter i en zinkbalja men min pappa har gjort en damm utav den – längtade efter blåa vågor att flyta på, saltiga vågor som bär mig under en klar himmel under vattnet finns inga ljud – men det finns en ful röd plastbalja som jag kan bada fötterna i och det kommer gräs och solkräm i vattnet när jag sköljer vatten över mig men det gör inget

går en tur i trädgården om eftermiddagen och betraktar det torra gräset
barfota nästan hela tiden slutar lyssna efter fotsteg på trappan låter mina tankar sakta ner

det här är semester det här
tittar på mina brunbrända ben

himlen är tung och jag bläddrar fram och tillbaka i min rosa bok jag gör anteckningar i blyerts kommer ihåg att varje bok ska vara som en upptäcktsresa


I wrote a piece of text about my weekend and posted it to Instagram, but I wanted to share it here as well – if you speak Swedish, that is.