Mijn to-do-lijstje voor Gent

Mijn to-do-lijstje voor Gent | rougeimaginaire

Zoals jullie misschien al wel weten (of misschien ook nog niet) zit mijn laatste jaar als student in Gent er alweer op. In augustus maakte ik mijn thesis af en mijn kot leeg, en nu woon ik voorlopig weer thuis bij mijn ouders. Ik heb geprobeerd om zo veel mogelijk te genieten van mijn laatste jaar in Gent, en ik had me voorgenomen om de stad dit jaar wat beter te verkennen, maar natuurlijk komen er als je studeert altijd weer andere dingen tussen – en voor je het weet is het schooljaar alweer voorbij. Eigenlijk denk ik dat het altijd wel de moeite is om zo nu en dan wat tijd vrij te maken voor dit soort dingen, zelfs al denk je dat je geen tijd hebt, want dat zijn toch altijd de dingen die je bijblijven. In juli probeerde ik de schade nog een beetje in te halen, en maakte ik een fietstochtje naar de Bourgoyen (een natuurgebied waar je fijn kunt wandelen), maar verder had ik het zo druk met mijn thesis dat er van mijn andere plannen niet echt iets gekomen is. Natuurlijk kan ik nog wel eens terug naar Gent, maar dat is natuurlijk niet hetzelfde als wanneer je er woont – dat je gewoon wakker wordt, je fiets kunt pakken, en spontaan erop uit kunt trekken.

Daarom bij deze, mijn to-do-lijstje voor als ik ooit nog eens in Gent ga wonen (of gewoon voor als ik nog eens terugga). Toevoegingen zijn altijd welkom!

  • picknicken
  • naar een museum gaan (niet dat ik dat nog nooit gedaan heb, hoor, kijk maar hier)
  • nog eens ergens koffie drinken
  • bloemen kopen op de zondagse bloemenmarkt
  • veel fietstochtjes maken (en daarmee bedoel ik meer dan drie)
  • naar de Blaarmeersen gaan
  • naar de Gentse feesten gaan
  • kajakken
  • het Belfort beklimmen
  • feesten! (of op café gaan of zo)

Translation: I recently moved out of my student room, but there’s still a lot of things I’d like to do in Ghent – so I made a list of them, which includes going on bike tours, having a picnic and go to the flower market.