The book list

Vandaag heb ik een leuke vragenlijst die gaat over boeken! :) Ik vond hem op de blog van Flora Wiström. Als jullie ‘m ook invullen, laat het dan weten, want ik ben wel benieuwd wat jullie zouden schrijven!

Today, I have a nice list of questions about books! :) I found it on Flora Wiström‘s blog. If you fill it out as well, let me know, because I’m curious to read what other people would write!

Books

SNELLE OF TRAGE LEZER? / FAST OR SLOW READER?

Ik zou zeggen dat mijn leestempo redelijk gemiddeld is, maar ik lees niet zo veel per keer, dus ik doe er meestal wel een tijdje over voor ik een boek uit heb.

I would say my reading speed is quite average, but I don’t read a lot at a time, so it usually takes a while before I finish a book.

BAKSTENEN OF DUNNE BOEKJES? / BRICKS OR THIN BOOKS?

Ik vind dikke boeken wel fijn, omdat je je, doordat het zo lang duurt voor je ze uit hebt, meer gaat inleven in het verhaal en meer verbonden gaat voelen met de personages.

I like thick books, because it takes so long before they’re done, and that way you can really immerse yourself in a book and feel more connected to the characters.

BIBLIOTHEEK OF BOEKENWINKEL? / LIBRARY OR BOOKSTORE?

Vroeger haalde ik al mijn boeken bij de bibliotheek, maar tegenwoordig lukt het mij gewoon nooit om in de eerste plaats naar de bib te gaan, in de tweede plaats dat boek op tijd uit te lezen en het dan ook nog eens op tijd terug te brengen.

I used to get all of my books at the library, but these days I just cant manage to go to the library in the first place, and to bring my book back in time in the second place.

LUISTERBOEK OF E-BOOK? / AUDIO BOOK OR E-BOOK?

Luisterboek, all the way!

Audio book, all the way!

INGEBONDEN OF POCKET? / BOUND OR POCKET?

Ik vind ingebonden boeken heel fijn om vast te houden, maar ik koop toch meestal pockets omdat ze goedkoper zijn, minder plaats innemen in mijn boekenkast en minder zwaar zijn als ik ze overal mee naartoe neem.

I like bound books because they’re nice to hold, but I usually buy pockets because they’re cheaper, take less space in on my bookshelf and are less heavy to carry around.

EEN PER KEER OF SLALOMLEZEN? / ONE AT A TIME OR SLALOM READING?

Soms lees ik maar een boek tegelijk, maar ik vind het ook wel fijn om meerdere boeken tegelijk te lezen. Dan heb ik bijvoorbeeld een papieren boek dat ik thuis lees, en een luisterboek dat ik lees terwijl ik in de trein zit of de afwas doe. Of gewoon twee boeken die van elkaar verschillen, omdat ik misschien niet op elk moment zin heb in hetzelfde boek.

Sometimes, I only read one book at a time, but I also like reading multiple books at a time. For example, I’ll have a paper book that I read when I’m at home, and an audio book that I read while I’m sitting on the train or doing the dishes. Or I’ll just read two books that are very different from each other, because I’m not always in the mood for the same book.

NIEUW OF OUD? / NEW OR OLD?

Ik hou niet zo van de schimmelgeur die oude boeken soms hebben, maar verder maakt het mij eigenlijk niet zo veel uit of een boek al eens gelezen is of niet.

I don’t really like the mouldy smell that old books sometimes have, but besides that, I don’t really care if my book has been read before or not.

BLADWIJZER OF EZELSOOR? / BOOKMARK OR DOG EAR?

Ezelsoren, want ik ben lui :)

Dog ears, because I’m lazy like that :)

SNACKS OF SNOEP? / SNACKS OR CANDY?

Snacks, hoewel ik meestal niet eet terwijl ik lees, want dat is een beetje onhandig.

Snacks, although I usually don’t eat while I’m reading, because that’s not very practical.

BIOGRAFIEËN OF MEMOIRES? / BIOGRAPHIES OR MEMOIRS?

Hoewel ik in mijn leven maar één biografie gelezen heb (die van Frida Kahlo).

Although I have only read one biography in my entire life (Frida Kahlo’s).

HORROR OF CHICKLIT? / HORROR OR CHICKLIT?
Eigenlijk geen van beide, maar het écht zou moeten zou ik denk ik wel voor chicklit gaan.

Neither, but if I really had to choose, I’d probably go for chicklit.

ZETEL OF BED? / COUCH OR BED?

In bed, want: ultieme knusheid!

In bed, because: ultimate cosiness!

BINNEN OF BUITEN? / INSIDE OR OUTSIDE?

Er zijn weinig dingen die ik fijner vind dan een boek lezen in de tuin of op het strand.

There are few things I like more than reading a book in the garden or on the beach.

OORSPRONKELIJKE TAAL OF VERTALING / ORIGINAL LANGUAGE OR TRANSLATION?

Ik lees het vaakst boeken in het Nederlands of in het Zweeds (en Zweedse boeken lees ik inderdaad wel liever in het Zweeds), en voor andere talen hangt het er een beetje van af, maar meestal toch het liefst in het Nederlands, omdat ik het dan beter begrijp en dat verhoogt mijn leesplezier. Engelse boeken lees ik meestal in het Nederlands, maar als dat om praktische redenen niet gaat heb ik er eigenlijk niets op tegen om het in het Engels te lezen. Mijn antwoord op deze vraag is dus: als die oorspronkelijke taal Zweeds is, dan oorspronkelijke taal, en anders het liefst de vertaling.

I usually read in Dutch or in Swedish (and when I read a Swedish book, I prefer reading it in Swedish to reading it in Dutch), and for other languages it depends, but I usually read them in Dutch, because that way I understand them better and I enjoy them more. I usually read English books in Dutch, but if for some reason that’s not possible (for example if there’s no translation), I have no problem reading them in English. So my answer to this question is: if the original languages is Swedish, than I prefer
to read the book in Swedish, and otherwise, I prefer Dutch.

POËZIE OF PROZA? / POETRY OR PROSE?

Wat ik het fijnst vind aan literatuur zijn de verhalen, en natuurlijk vind ik de taal ook wel belangrijk, maar die moet in functie staan van het verhaal, en niet andersom. Maar dat is mijn mening :)

What I like most about literature are the stories. Although I also think the language is important, but I think it should be in function of the story, and not the other way around. But that’s my opinion :)

VROUWELIJKE OF MANNELIJKE AUTEURS? / FEMALE OR MALE AUTHORS?

Dat maakt mij echt niets uit, zolang het boek maar goed is :)

It doesn’t matter to me, as long as the book is good :)

HET BOEK OF DE FILM? / THE BOOK OR THE MOVIE?

In boeken vind ik het zo fijn dat je veel meer van de gedachten en gevoelens van de personages meekrijgt.

What I like about books is that you get so much more information about the thoughts and the feelings of the characters.

KOOKBOEKEN OF BAKBOEKEN? / COOKBOOKS OR BAKING BOOKS?

Ik heb eigenlijk altijd al van bakken gehouden, maar de laatste tijd begin ik ook echt van koken te houden. Dus omdat ik daar nog zo veel over moet leren, kies ik voor kookboeken.

I have always loved baking, but lately I’ve started to enjoy cooking as well. So since there are so many things I have to learn about cooking, I choose cookbooks.

THEE OF KOFFIE? / TEA OR COFFEE?

Ik lees meestal ‘s avonds, dus dan is thee wel lekker, maar als ik zo nu en dan eens een keer ‘s morgens in de trein lees, zeg ik ook geen nee tegen een bekertje koffie :)

I usually read in the evening, so in that respect I would choose tea, but if I’m reading on the train in the morning, I wouldn’t say no to a cup of coffee :)