Dandelion seeds

Paardebloempluizenbollen, opeens stond onze tuin er vol mee. Op onze fototocht vorige week kwamen mijn broer en ik er ook een heleboel tegen, en ik blies de pluisjes weg terwijl hij foto’s maakte.

Deze week bleef ik vooral thuis en werkte ik aan mijn thesis. Toen ik naar buiten ging, was ik verwonderd dat het eerst zo koud was en daarna zo warm. Ik vind het eigenlijk helemaal niet zo erg als het af en toe eens regent in de lente, want de dagen worden hoe dan ook langer, en de afwisseling tussen regen en zon maakt dat ik van allebei meer kan genieten. Ik vind het best fijn om op kot in mijn zeteltje woordjes te zitten tikken in excel terwijl de regen buiten op de ramen tikt. Ik vind het best nog avontuurlijk om tijdens een vijf minuten lang wandelingetje (mét paraplu gelukkig) de grootste stortbui van de hele week over mij heen te krijgen. Maar ik vind het ook fijn om bij ons thuis op het terras te zitten, om met mijn blote voeten door het gras te lopen en mij te verbeelden dat het al zomer is.

Houden jullie ook zo van de lente?


All of a sudden, our garden was full of dandelion blowballs. On our walk last week, my brother and I found a field that was full of them, and I blew away the seeds while he made pictures.

This week, I mostly stayed at home and worked on my thesis. When I went outside, I was surprised, first because it was so cold, and the next day because it was so warm. I don’t think it’s all that bad if it rains every once in a while when it’s spring, because the days are getting longer anyway, and the alternation between rain and sun makes me enjoy both of them even more. I actually don’t mind being at my dorm, sitting on my sofa, typing words in excel while the rain is tapping on my window. I think it’s pretty adventurous to go out for a five minute walk (with an umbrella, luckily) and going through the biggest downpour of the whole week. But I also really like to sit on the terrace at home, to walk on the grass barefoot and imagine it’s summer already.

Do you like spring as much as I do?