Ski trip

Ski trip

Tijd voor een paar foto’s van mijn skivakantie! :) We gingen skiën in Valmeinier, een skigebied in de Franse alpen, vlakbij Italië. Omdat het al bijna lente is was er best wel wat sneeuw gesmolten, maar op de meeste skipistes (vooral die dichter bij de top) lag er nog genoeg sneeuw om lekker te kunnen skiën. Het leukste aan skiën in de lente is dat het altijd zo’n lekker weer is (behalve dan die dag waarop Bert en ik in een wolk vol sneeuw terecht kwamen). Ik maakte tijdens het skiën foto’s (en filmpjes!) met mijn iPod, omdat die lekker compact is om mee te nemen, maar mijn broer nam op de laatste dagen ook zijn spiegelreflex mee.

Time for some pictures from my ski trip! :) We went skiing in Valmeinier, a skiing area in the French Alps, near Italy. Since it’s almost spring, there was a lot of snow that was already melted, but on most pistes (especially the ones near the top of the mountain) was still plenty of snow. The best thing about going on a ski trip in the spring is that the weather is always SO nice (apart from the day where Bert and I found ourselves inside a cloud full of snow). While skiing, I usually took my iPod with me to make pictures (and videos!), mostly because it’s compact, but on our last days, my brother took his reflex camera as well.

Ski trip

Mijn broer tijdens onze eerste dag skiën. / My brother during our first day skiing.

Ski trip

Uitzicht van op de piste met een gekke grijze wolk. / View from the piste with a weird grey cloud.

Ski trip

In het skigebied waren er drie bergen, waarvan er eentje nogal moeilijk bereikbaar was, dus daar zijn we niet naartoe gegaan. In Frankrijk heb je vier soorten pistes: groene (heel gemakkelijk), blauwe (gemakkelijk), rode (iets moeilijker) en zwarte (heel moeilijk). Omdat mijn kleine broer een vriend had meegevraagd die nog nooit eerder had geskied, deden we in het begin vooral groene pistes. Het fijne daaraan was dat ze meestal niet zo steil waren en redelijk smal (zoals een autoweg met een rijstrook), waardoor je gewoon lekker naar beneden kon skiën zonder al te veel moeite, maar de groene pistes onderaan de berg werden door héél veel mensen gebruikt, waardoor ze in de namiddag veranderden in berglandschappen met veel losse sneeuw (op de laatste dag zei ik zelfs “dit is gewoon een zwarte piste maar dan platter!”)

There were three mountains in the skiing area, but one of them was a bit difficult to reach, so we didn’t go there. In France, there are four types of pistes: green (very easy), blue (easy), red (difficult), and black (very difficult). Since my youngest brother brought a friend who had never skied before, we started off are week with a lot of green pistes. The best thing about green pistes was that they were not very steep and about as wide as a road with one traffic lane, so you could just ski down the hill without a lot of effort. On the downside, the green pistes down the hill were used by a lot of people, so in the afternoon they turned in complete mountain landscapes with a lot of loose snow (on the last day I said “this is just like a black piste but flatter!”)

Ski trip

Ski trip

Samen met mijn papa en mijn broers ging ik een paar keer naar de andere berg, en één keer deden we een zwarte piste, omdat dat (behalve de skilift) de enige weg naar beneden was. Zwarte pistes zijn vaak redelijk stijl, en héél erg oneffen, en daar hou ik niet zo van, maar meestal lukt het mij wel om (met een hoop gestuntel) beneden te komen.

My dad, my brothers and I went to the other mountain a couple of times, and one time we even did a black piste, because at that point, there was no other way down (besides the ski lift). Black pistes are often steep and very uneven, and I don’t really like it, although I usually manage to get down the hill alright (with a lot of clumsiness).

Ski trip

Ski trip

Ski trip

Pictures 4-9 by Bert.

De leukste piste vond ik de Perce Neige, een rode piste die op de top van de berg lag. Die was niet zo heel erg moeilijk, en er zaten een paar stukjes in waar je gewoon lekker rechtdoor bergaf kon gaan. En het was er zo héérlijk rustig! Een keer bleven Bert en ik er even staan om foto’s te maken, en op de paar minuten dat we daar stonden kwam er geen enkele skiër voorbij.

My favourite piste was the Perce Neige, a red piste on the top of the mountain. It wasn’t too difficult, and there were a few pieces where you could just go straight down. And I was SO peaceful! Once, Bert and I stopped for a few minutes to take some pictures, and during that time, not a single person came by.

Zijn jullie weleens gaan skiën of snowboarden? En in welk land?

Did you ever go skiing or snowboarding? In which country?