A road trip to France

France

Dag vrienden! Vorige week maakte ik een reisje Frankrijk (zonder internet, zoals dat gaat in Frankrijk) om te skiën met mijn familie. Intussen ben ik al zo vaak naar Frankrijk gereden dat de tien uur in the auto voorbij leken te vliegen. Ik word snel autoziek, en daarom zat ik vooraan in de auto, luisterde naar muziek en maakte heel veel foto’s, ook al was er niets bijzonders te zien. Vandaag laat ik jullie en paar foto’s zien die ik onderweg maakte.

Hi my friends! Last week, I went on a skiing trip to France (without internet, as it goes in France) with my family. By now, I’ve made this trip so many times that the ten hours it took to get here flew by. Since I get roadsick pretty easily, I spent the trip in the front seat, listening to music and taking lots and lots of pictures, even when there was nothing to see. So I thought I’d show some of the pictures to you today.

France

France

We stonden op om half vijf, aten een klein ontbijtje, besteedden het volgende halfuur aan het reorganiseren van de auto zodat we de laatste dingen er ook nog bij zouden krijgen, en vertrokken om half zes. Ik viel algauw in slaap, en werd pas weer wakker toen we rond acht uur in Luxemburg stopten om te tanken. Daar aten we een echt ontbijt.

We got up at 4.30, had a little breakfast (because I can’t get into the car on an empty stomach), we spent half an hour reorganizing the car to fit in all the last pieces of luggage, and we left at 5.30. I fell asleep pretty quickly, and woke up around 8 when we made a stop in Luxemburg to get gas and to have a decent breakfast.

France

Na het ontbijt zette ik een cd van Françoise Hardy op (waarvan ik alleen ‘Le temps de l’amour’ kende, van Moonrise Kingdom). Het was fijn om zo door het mistige, blauwgroene, heuvelachtige landschap te rijden en naar muziek te luisteren.

After breakfast, I put on a Françoise Hardy cd that I had picked out of my parents’ cd collection. It was nice to listen to that while looking at the misty, blue and green, hilly landscape.

France

De hele dag bleef het bewolkt en grijs buiten, met zo nu en dan een beetje zon. / The whole day was pretty cloudy and grey, with a ray of sunshine every now and then.

France

France

In de namiddag werd het landschap steeds bergachtiger. We reden door een paar tunnels. Stel je voor hoe veel tijd en moeite het gekost moet hebben om door zo’n enorme berg een tunnel te graven. En stel je voor hoe veel tijd het zou kosten om door de bergen te rijden als die tunnels er niet waren, en je gewoon over smalle bochtige weggetjes de bergen op en af moest rijden.

In the afternoon, the hills disappeared and made way for mountains. We drove through a couple of tunnels. Just imagine how much trouble it must have been to dig a way through those giant mountains. And imagine how long it would take to get on the other side of the mountains if those tunnels didn’t exist, and people just had to drive on small, winding roads to go up and down every single mountain.

France

France

France

France

We zagen voor het eerst bergen met sneeuw op.

We saw the first snowy mountains.

France

France

We reden af de snelweg en kwamen voorbij een klein dorpje.

We went of the highway and drove through a little village.

France

France

We reden met een bochtige weg naar ons hotel. ‘s Avonds maakten we een wandeling door het dorpje en wandelden voor de eerste keer dit jaar door de sneeuw.

We took a winding way to our hotel. In the evening, we made a walk to the village and walked in the snow for the first time this year.