Dark red nail polish + a useful tip!

Nail polish

Nail polish

Ik hou de laatste tijd echt van alles wat donkerrood is. Het begon met donkerrode mutsen (hier en hier), en later kwamen de donkerrode truien (hier). Daarom kocht ik een tijdje geleden deze wijnrode nagellak van Catrice. De kleur heet Robert’s Red Ford, al noem ik het in mijn hoofd liever Faluröd (de kleur van de rode huisjes in Zweden).

Verder ontdekte ik een tijdje geleden ook een trucje waardoor je nagellak wat langer blijft zitten. In het Engels heet het wrapping your tips en het komt er eigenlijk op neer dat je, nadat je je eerste laagje nagellak hebt aangebracht, voorzichtig met de zijkant van het borsteltje ook een beetje nagellak aanbrengt op de top van je nagels, het stukje dat ik op de foto hieronder heb omcirkeld. Vaak komt er bij mij ook wat nagellak op mijn vingertop als ik dat doe, maar dat haal ik dan weg met een wattenstaafje dat ik in wat nagellakremover heb gedoopt. In dit filmpje wordt het heel duidelijk uitgelegd. Ik vond het echt een goede tip, want sindsdien blijft mijn nagellak echt veel langer mooi. Zeker de moeite waard om te proberen! :)

Lately, I’ve been in love with everything that’s dark red. It started with dark red hats (here and here), and later some dark red sweaters as well (here). So of course, I had to have a dark red nail polish as well. This colour from Catrice is called ‘Robert’s Red Ford’, even though in my head, I like to call it Faluröd (the colour of the red houses in Sweden). 

By the way, I recently discovered a nice trick to make your nail polish last longer. It’s called ‘wrapping your tips’, and it basically means that after applying your first layer, you use the side of your brush to apply a little bit of polish to the tip of your nail (the part I circled on the picture below). When I do this, I always get some polish on my fingertip as well, but I just dip a Q-tip in my nail polish remover and I clean that up. Take a look at this video for more details. I found this tip really useful, since it makes my nail polish last a lot longer. Definitely something you should try out! :)

Nail polish