DIY snowflake mobile

rougeimaginaire: "DIY snowflake mobile"

Soms besluit ik op een dag om weer eens een fijn knutselproject te gaan doen, en ben ik helemaal niet van plan om er een blogpost over te maken of zo, en dan vind ik het resultaat uiteindelijk zo leuk dat ik het toch met jullie wil delen. Deze post is daar weer zo’n typisch voorbeeld van. Ik wilde graag sneeuwvlokken voor mijn raam hangen, en toen kwam ik op pinterest deze foto van een sneeuwvlokkenmobiel tegen. Er was geen tutorial bij, maar het leek niet zo moeilijk te maken, en dat was het ook niet. En ik ben heel blij met het resultaat! :)

Sometimes, I just happen to feel like doing another nice craft project, and I’m not planning on doing a blogpost on it, but then I end up liking the result so much that I want to share it anyway. That’s what this post is a typical example of. I wanted to somehow hang some snowflakes in front of my window, and then I stumbled upon this snowflake mobile on pinterest. There was no tutorial, but it didn’t seem that difficult, and it wasn’t. And I’m very happy with the result! :)

rougeimaginaire: "DIY snowflake mobile"

Dit heb je nodig:

 • papier (om de papieren sneeuwvlokken uit te knippen)
 • een bord, glas of kom (om mooie ronde vormen mee te maken)
 • een schaar
 • een potlood
 • een breekmesje (optioneel)
 • drie pareltjes
 • doorzichtige draad (niet van die elastische)
 • een tak (ongeveer 35 cm lang)
 • een naald
 • plakband
 • een haakje

You will need:

 • some paper (for the paper snowflakes)
 • a plate, glass or bowl (to make perfect round shapes)
 • a pair of scissors
 • a pencil
 • a snap-off knife (optional)
 • three plastic pearls
 • transparent thread (not the elastic type)
 • a branch (about 35 cm or 14 inches long)
 • a needle
 • some tape
 • a hook

rougeimaginaire: "DIY snowflake mobile"

Als eerste ga je de papieren sneeuwvlokken maken. Beslis eerst hoe groot je sneeuwvlokken ongeveer moeten zijn. Ik wilde een mengeling van grote en kleine, dus gebruikte ik een glas (7 cm diameter) en een kommetje (14 cm diameter). Zet je kom (of glas of bordje) ondersteboven op het papier en teken met het potlood de omtrek ervan. Nu heb je een mooie cirkel. Knip de cirkel uit en vouw hem in acht.

Nu is het tijd om te gaan knippen. Ik ging op google afbeeldingen op zoek naar inspiratie voor mooie sneeuwvlokken. Bij de moeilijkste tekende ik eerst het patroon over op het opgevouwen papier (zachtjes, zodat ik het later nog kon uitgommen). De patronen die ik heb gebruikt heb ik hier voor jullie overgetekend. De donker omlijnde stukken zijn de stukken die je moet uitknippen. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden, en eens je doorhebt hoe het werkt kan je ook eigen ideeën uitproberen. Knip de stukjes uit. Als je nu het papier weer openvouwt heb je een mooie sneeuwvlok. Gom voorzichtig de potloodlijntjes weg. Om de sneeuwvlokken weer plat te maken kan je ze een tijdje tussen een dik boek leggen, of er eens over strijken met het strijkijzer.

First, you’re going to make the paper snowflakes. Start by deciding how big you want the snowflakes to be. I chose to do a mix of big ones and little ones, so I used a glass (7 cm in diameter) and a bowl (14 cm in diameter). Put your bowl (or glass or plate) upside down on the paper and draw the outline with your pencil. Now you have a nice circle. Cut it out with your scissors and fold it in eight.

Now it’s time to cut. I searched google images for some inspiration for beautiful snowflakes. When it’s hard to cut it out immediately, you can also copy the pattern on your folded paper before cutting it out (softly, so that it’s easy to erase it later). Down here, you can see what patterns I used. The pieces with the dark outlines are the ones you have to cut out. But there’s a lot more possibilities, and once you understand how it works you can also try your own ideas. Cut out the pieces. When you unfold the paper, you have this nice little snowflake. Now carefully erase the pencil marks. To make the snowflakes flat again, you can put them between a book for a while, or just iron over them with an iron.

rougeimaginaire: "DIY snowflake mobile"

rougeimaginaire: "DIY snowflake mobile"

Nu we al deze mooie sneeuwvlokken hebben is het tijd om de mobiel te maken. Eerst gaan we de basis maken. Deze bestaat uit een tak vastgeknoopt aan twee draadjes. Dit kan je op verschillende manieren ophangen. Je kan hem gewoon aan een haakje aan je plafond hangen, maar je kan hem ook voor het raam hangen. Als je wil dat hij ook kan ronddraaien moet je de twee draadjes samen vastknopen aan hetzelfde haakjes. Als je dat niet wil moet je de twee draadjes elk aan een eigen haakje knopen.

Now that we have all these cute snowflakes, it’s time to make the mobile. Let’s start with the base, which is made of a branch that’s held up by two pieces of thread. Now there’s two different ways to hang it up. You can either hang both ends on the same hook, which allows the mobile to turn around, or you can hang both ends on separate hooks, if you don’t want it to turn around. You can just hang it on a hook in your room, but I think it looks the most beautiful hanging by the window.

rougeimaginaire: "DIY snowflake mobile"

rougeimaginaire: "DIY snowflake mobile"

rougeimaginaire: "DIY snowflake mobile"

Als je de tak hebt opgehangen, is het tijd om de sneeuwvlokjes zelf op te hangen. Plak op de bovenste kant van elke sneeuwvlok een stukje plakband om die kant te verstevigen, want daar gaan we straks de draad aan vastknopen. Prik er met een naald een gaatje in.

Once you hung the branch, it’s time to hang the snowflakes. Take a little piece of tape and stick it on the side of the snowflake you want to be on top. This is where we’re going to attach it to the wire: the tape helps to make it a little more firm so that the paper won’t be ripped. Take the needle and make a hole in that part.

rougeimaginaire: "DIY snowflake mobile"

Knip een stuk draad af dat ruim lang genoeg is. Hoe lang dat is hangt af van hoe lang je de slierten van je mobiel wil hebben. Die van mij zijn ongeveer 70 cm lang, dus ik zou dan voor de zekerheid ongeveer een meter draad afknippen. Knip niet alle stukken in een keer af, want dan raken ze toch alleen maar in de knoop. Knoop nu aan een uiteinde van de draad een pareltje. Dit geeft een beetje gewicht, zodat de slierten straks mooi naar beneden gaan hangen.

Take a piece of wire that’s long enough. On my mobile, the wires are about 70 cm (or 30 inches) long, so I would take a piece of one meter (or 40 inches) long. But feel free to make your wires longer or shorter. Don’t cut all the pieces at once, because they’ll get tangled. Now take one end of the piece of wire you just cut, and tie it on the pearl. This gives the wire a little more weight, so that it will hang down, instead of just sort of floating around.

rougeimaginaire: "DIY snowflake mobile"

Bepaal nu hoe je je sneeuwvlokken precies wil ophangen. Ik hing op elke draad een grote en een kleine sneeuwvlok, en hing afwisselend de grote of de kleine sneeuwvlok beneden. Omdat het op de foto’s zo moeilijk te zien is, heb ik hier even uitgetekend hoe ik het heb gedaan. Het is gewoon belangrijk dat je een mooie “compositie” van sneeuwvlokken maakt, maar je hoeft het niet echt te plannen, kijk gewoon of het er goed uitziet.

Decide how you want to hang your snowflakes. I put a big one and a little one on every wire, and made them alternate places. Since it’s not very clear on the pictures, I made a drawing of how I did it. You just have to make sure to make a nice “composition” of snowflakes, but you don’t have to plan it precisely, just see if it looks good.

rougeimaginaire: "DIY snowflake mobile"

Steek de draad door het gaatje dat je in de bovenkant van de sneeuwvlok hebt geprikt. Knoop de draad nu vast zodat de sneeuwvlok op de juiste hoogte blijft hangen. Herhaal dit voor de tweede sneeuwvlok. Daarna knoop je de de draad aan de bovenkant vast aan de tak. Herhaal dit voor de andere twee slierten. Klaar! :) Als je dit ook maakt, stuur mij dan op twitter of instagram een foto met het resultaat!

Put the wire through the hole and tie it to the snowflake, so that it hangs on the right height. Repeat this for the second snowflake. Now tie the wire to the branch. Repeat this for the other two wires. Done! :) If you decide to make your own snowflake mobile, send me a picture of the result on twitter or instagram!

rougeimaginaire: "DIY snowflake mobile"