DIY lip scrub

Het is alweer december! In deze tijd van het jaar heb ik vaak last van droge velletjes op mijn lippen, en de beste remedies daartegen zijn lippenbalsem en lipscrub. Bij Lush hebben ze hele fijne lipscrubs, maar die kosten ook best wat. Daarom wil ik jullie vandaag laten zien hoe je zelf lipscrub kan maken. :)

It’s December already! This time of the year, my lips are often dry and chapped, and the best remedies for that are lip balm and lip scrub :) I really like the ones from Lush, but they’re pretty expensive. So today I want to show you how you can make your own lipscrub. :)

rougeimaginaire: "DIY lip scrub"

Meestal wordt bij lipscrubs enkel suiker gebruikt, maar ik vind het juist fijn als het ook een beetje zout smaakt (zoals bij de popcornlipscrub van Lush) dus daarom doe ik er ook wat zout bij. Verder is zout ook wat zachter voor de huid omdat de korrels wat minder grof zijn (zoals je kan zien op de foto’s hieronder). Daarnaast doe ik er ook olijfolie en vaseline bij. Dat verzorgt je lippen, en maakt het mengsel ook wat plakkeriger. Tenslotte doe ik er ook wat lippenbalsem bij. Naast verzorging zorgt dit ook voor kleur en smaak, wat wel een leuke extra is.

Although most lip scrubs only contain sugar, I like to add a little salt as well, because not only does it taste better, but salt is also a lot softer for the skin than sugar, because the grains are less rough (as you can see on the pictures below). Besides that, I add some vaseline and olive oil to soften your lips and to make the mixture a bit more sticky and consistent. Finally, I add some lip balm. Not only does this cure your lips, but it also adds some colour and taste to the mixture, which is a nice extra.

rougeimaginaire: "DIY lip scrub"

rougeimaginaire: "DIY lip scrub"

Dit heb je nodig:

 • een paar theelepels suiker
 • een (halve) theelepel zout (naar wens)
 • een theelepel olijfolie
 • een theelepel vaseline
 • +/- een theelepel lippenbalsem
 • een leeg potje

You will need:

 • a couple of teaspoons of sugar
 • one / half a teaspoon of salt (to taste)
 • one teaspoon of olive oil
 • one teaspoon of vaseline
 • +/- one teaspoon of lip balm
 • an empty container

rougeimaginaire: "DIY lip scrub"

rougeimaginaire: "DIY lip scrub"

Zo maak je het:

 1. Doe de olijfolie, de vaseline en de lippenbalsem in een kommetje en roer ze door elkaar tot ze goed gemengd zijn. Dit kan je best met een vork doen, want met een lepel krijg je nooit goed gemengd.
 2. Doe er nu beetje bij beetje het zout en de suiker bij. Blijf kleine schepjes suiker toevoegen tot het mengsel de juiste consistentie heeft. Het zou een korrelig mengsel moeten zijn.
 3. Doe het in het potje.
 4. Klaar! :)

Directions:

  1. Put the olive oil, the vaseline and the lip balm in a small bowl and stir until you get an even mixture. It’s best to use a fork for this, because with a spoon you’ll never be able to mix everything well.
  1. Now, little by little, add the salt and the suger. Keep on adding small spoonfuls of suger until the mixture has the right consistency. It should be a granular mixture.
  1. Put it in the box.
 1. Done! :)

rougeimaginaire: "DIY lip scrub"

Tips:

 • Zorg dat het potje waar je alles in gaat mengen groot genoeg is, want je kan echt niet netjes mengen in zo’n klein potje.
 • Zorg ook dat het potje waar je alles uiteindelijk in gaat doen groot genoeg is, want dit recept eindigt er bijna altijd mee dat je veel meer maakt dan je eigenlijk van plan was.
 • De lippenbalsem zorgt in dit recept eigenlijk vooral voor de kleur en de smaak, maar je kan hem ook weglaten en vervangen door meer vaseline en olijfolie.
 • Je kan ook honing toevoegen als je dat lekker vindt.

Tips:

  • Make sure your bowl is big enough, because you can’t mix your ingredients properly in a tiny container.
  • Also, make sure the container is big enough, because you’ll probably end up with a lot more then you were planning to make.
  • I added the lip balm mainly for the colour and taste, but you can just replace it by some extra vaseline and olive oil if you like.
 • You can also add some honey if you like that.