Det är ju Mumin

rougeimaginaire: "Det är ju Mumin" | Moomin Tissue Box

rougeimaginaire: "Det är ju Mumin" | Moomin Tissue Box

Het is alweer november, wat gaat de tijd snel! Na een rustig begin van het schooljaar heb ik plots allerlei taken, en dat is weer even wennen. Een november was een vrije dag, en het leek me daarom wel een goed idee om mijn kamer op te ruimen. Halverwege kreeg ik echter het idee om een zakdoekendoos te maken (met als gevolg dat mijn kamer er nu nog altijd even stoffig bijligt). De doos zelf maakte ik van een oude schoendoos. Dat nam eigenlijk het meeste tijd in beslag, want er kwam wel wat meetwerk aan te pas. Ik plakte alles aan elkaar met stevige plakband. Daarna plakte ik er gekleurd papier op en om het af te maken nog wat tekeningen van de Moomins, mijn favoriete serie op dit moment :) Het is eigenlijk een Japanse serie, maar het is gebaseerd op de boeken van Tove Jansson, die uit Finland kwam en Zweeds sprak. Dus daarom kijk ik het in het Zweeds, en ik vind dat Finse accent eigenlijk wel fijn.

Keken jullie vroeger weleens naar de Moomins? :)


It’s November already, time is going fast! After a peaceful start of the school year, all of a sudden I have a lot of assignments, and that’s quite a change. The first of november was a holiday, so it seemed like a nice idea to clean my room, but halfway I suddenly got the idea of making a tissue box cover (the result being that my room is still as dusty as before). I used some cardboard from an old shoe box. Making the box itself took most of the time, because it required some measuring. I stuck everything together with some strong tape. Next, I covered it with some coloured paper and I decorated it with some images from the Moomins, which is my favourite series at the moment :) Sometimes it’s just nice to relive some childhood memories. It’s actually a Japanese series, but it’s based on Tove Jansson’s books, who was from Finland and spoke Swedish. So that’s why I’m watching it in Swedish, and I think the Finnish accent sounds so sweet.

Did you watch the Moomins when you were a child? :)