Herfst

Autumn

Autumn

Autumn

Autumn

Foto’s door Jade. / Pictures by Jade

Het is herfst. Vroeger hield ik nooit zo van dit seizoen omdat het mij deed denken aan wolken en regen en grijze dagen, maar nu vind ik het juist wel fijn, want ik hou van alle mooie rode en gele kleuren, van de zachte temperaturen, en van het feit dat we nog niet zo’n warme kleren hoeven te dragen als in de winter. Ik hou ervan om met en dekentje en een boek buiten in de luie stoel van mijn papa te gaan zitten, en te genieten van het zonnetje dat in de herfst nog veel warmer schijnt dan in de winter. Ik hou ook van de nieuwe wind die door ons landje lijkt te waaien: dat we na een lange luie zomer weer naar school moeten en nieuwe dingen leren, ook al brengt dat ook stress met zich mee. En ten slotte hou ik van de herfstavonden waarop ik op mijn kot het lekker knus maak en met een een potje thee naar een nieuwe aflevering van Borgen kijk.

Het vallen van de bladeren in de tuin van mijn kot deed mij denken aan de foto’s die ik een paar jaar geleden met Jade maakte. De tuin zag er toen net zo uit als nu: veel mooie rode en gele bladeren, maar ook nog wat groen. Wat vinden jullie het leukst aan de herfst?

It’s autumn. I used to dislike this season because it made me think of clouds and and grey, rainy days, but I’ve started to like it the last couple of years, because I love all the red and yellow colours, and the soft temperatures, and the fact that we don’t have to wear as warm clothes as in the winter. I love taking a blanket and a book and cuddling up in my dad’s easy chair outside and enjoy the sun that’s still shining a lot more than in the winter. I also love the wind of change in our little country: the fact that after a long and lazy summer we have to go back to school and we get to learn new things, although that involves new worries as well. And to conclude, I also like the autumn evenings where I cuddle up in my dorm room with a cup of tea while watching a new episode of Borgen.

All the leaves that are falling in my dorm’s garden made me think of these pictures I made with Jade a few years ago. Back then, the garden looked just like now: a lot of beautiful red and yellow leaves, but also some green. What do you like about autumn?