Södra Skåne

Vandaag weer een nieuw stukje van onze reis naar Zweden, het laatste stukje dat zich in Skåne afspeelt. De laatste twee dagen brachten we door in het zuiden van Skåne, in de buurt van Ystad. Omdat er nog een nacht tussen ons verblijf in het vakantiepark in Landskrona en dat in ons volgende vakantiehuisje zat, sliepen we een nachtje in een bed & breakfast in Borrby.

So here’s todays bit of our trip to Sweden, the last bit of Skåne actually. We spent our last two days there in southern Skåne, near Ystad. Since we had one night left between the vacation park in Landskrona and our next house, we spent one night in a bed & breakfast in Borrby.

De weg van Malmö naar Ystad vond ik echt heel erg mooi. Die namiddag brachten we door op het strand van Sandhammaren. Het was weer een mooie dag, en we genoten van het zonnetje. Daar heb ik eigenlijk niet zo veel foto’s gemaakt, dus dat kan ik jullie niet laten zien.

The way from Malmö to Ystad was really nice. We spent the afternoon on Sandhammaren beach. It was another nice day, and we enjoyed the sun. I didn’t take many pictures there, so I can’t show you that.

‘s Avonds gingen we Ales Stenar bekijken. dat is een stenen monument in de buurt van Kåseberga, en het lijkt een beetje op Stonehenge ;)

In the evening, we went to Ales Stenar. That’s a monument made of stones near Kåseberga, and it looks a bit like Stonehenge ;)

A little Nils Holgersson statue
een beeldje van nils holgersson / a little nils holgersson statue

In de tuin van onze bed & breakfast stond een beeldje van Nils Holgersson. Dat is het jongetje dat in het boek van Selma Lagerlöf op de rug van een gans een reis maakt door alle streken van Zweden.

In the garden of our bed & breakfast was a little statue of Nils Holgersson. That’s the boy from Selma Lagerlöf’s book who travels trough Sweden on the back of a goose.

In Ystad heb ik eigenlijk niet zo veel foto’s gemaakt, omdat ik die dag had afgesproken met Lien, een meisje dat ik een paar jaar geleden leerde kennen op internet. Het was fijn om elkaar eens te ontmoeten en we hebben het best wel gezellig gehad, vond ik :) Zoals jullie misschien weten is Ystad vooral bekend uit de Wallander-boeken van Henning Mankell. Ik heb vorig jaar de hele reeks gelezen, en ik vond het echt goed, dus als je van detectiveverhalen houdt moet je die zeker eens een keer proberen. Op de foto hierboven zie je Fridolfs konditori, waar Wallander in de boeken vaak ging eten. Verder is er eigenlijk in Ystad niet zo heel veel te doen, maar het is wel een fijn stadje om in rond te lopen. :)

I didn’t take many pictures in Ystad, because that day I met up with Lien, a girl that I met trough the internet a few years ago. It was nice to see each other in really life, and we had a pretty nice time :) As you might know, Ystad is mostly known from the Wallander book series by Henning Mankell. I read all of them last year, and I really enjoyed them, so if you like detectives, I can definitely recommend them. On the picture above, you can see Fridolf’s konditori, where Wallander often goes to have lunch. Besides, there’s not that much to see in Ystad, but it is a nice town to walk around for a bit. :)