Ven

Sweden

Hoi! Zoals ik gisteren al schreef, namen we op onze tweede dag in Zweden de boot naar het eiland Ven. Daar gingen we een fietstochtje maken rond het eiland. Eerst aten we een ijsje en daarna gingen we fietsen huren.

Hi! As i told you yesterday, we spent our second day in Sweden on the island of Ven. We made a bike tour around the island. First, we had some ice-cream and then we went to rent bicycles.

Sweden

Toen we een eindje hadden gefietst, kwamen we opeens bij dit weitje met alpaca’s. Zo’n gekke en lieve dieren! Er was ook een winkeltje waar ze dingen verkochten die waren gemaakt van alpaca-wol. De vrouw vertelde ons dat alpaca’s een hele zachte wol geven die vergelijkbaar is met kasjmier, maar dat kasjmierschapen nogal veel schade kunnen berokkenen aan de omgeving, en dat doen alpaca’s niet.

When we had been cycling for a while, we saw this pasture with alpacas. Such funny and sweet animals! There was also a store where they sold things made of alpaca wool. The lady in the store told us that alpaca wool is very soft, like cashmere, but the cashmere sheep can cause a lot of damage to the environment they live in, unlike the alpacas.

Sweden

Het eiland is zo mooi! Overal graanvelden en het fietspad kronkelde daar mooi doorheen. Het leek wel of alle bezoekers van dit eiland hadden besloten om net als wij het eiland rond te fietsen op een van de gele fietsen die je er kon huren, want we zagen de hele tijd niets anders.

The island was so beautiful! Grain fields everywhere, and the bicycle path meandering trough it. It seemed as though every other visitor had decided to rent one of the yellow bicycles just like us, because that was all we saw.

Sweden

Onderweg stopten we om even te zwemmen in de zee. Aan de overkant van het water konden we Kopenhagen zien en in de verte ook de Öresundbrug. Het water was heerlijk, maar je moest wel over een heleboel scherpe stenen stappen voordat het water diep genoeg werd om in te zwemmen.

We made a little stop to swim in the sea. On the other side of the water, you could see Copenhagen, and if you looked closely, you could also see the Öresund bridge. The water was really nice, but you had to go past a lot of sharp stones before the water was deep enough to swim in.

Sweden

Ik vind het echt zo fijn om rond te fietsen als het zo’n mooi weer is. Vorig jaar toen ik met mijn vrienden op vakantie was aan de Côte d’Azur hebben we dat ook gedaan en dat was ook al zo fijn. Deze fiets had trouwens een achteruittraprem en dat was niet zo handig (ik kan de keren dat ik daardoor bijna gevallen ben niet op een hand tellen, haha :)).

Er is op het eiland trouwens ook een museum over Tycho Brahe, dat was een Deense astronoom uit de 16e eeuw, waar je voorbij komt als je de fietsroute volgt. Ik vond deze uitstap echt de moeite waard, en als je ooit een keer in dat deel van Zweden of Denemarken bent, raad ik zeker aan om het eiland eens een keer te bezoeken (er gaan veerboten vanuit Landskrona, Kopenhagen en Helsingborg).

I really love cycling when it’s such beautiful weather. Last year, me and some friends also rented bikes when we were at the French riviera, and I loved it as well. This bike had coaster brakes, and I didn’t really like that (I can’t count the times that this almost made me fall on one hand, haha :)).

By the way, there’s also a museum dedicated to Tycho Brahe, a Danish astronomer that lived in the 16th century, which is on your way if you follow the bike route. I really liked this island and it’s definitely worth a visit if you’re very in that part of Denmark or Sweden (there’s ferries from Copenhagen, Landskrona and Helsingborg).