A road trip to Sweden

Roadtrip to Sweden

Hé, daar ben ik weer! Het heeft een tijdje geduurd, maar hier is mijn eerste post over mijn reisje naar Zweden :) Vandaag ga ik jullie vertellen over de reis zelf, de bijna duizend kilometer lange autorit naar Landskrona.

Hi, so there I am again. It took a while, but here’s my first post about my trip to Sweden :) Today, I’m going to tell you about the almost thousand kilometer long journey that brought us to Landskrona.

Roadtrip to Sweden
twee eenzame fietsen op weg door Duitsland / two lonely bikes travelling through Germany

Eind juli vertrok ik met mijn mama, mijn papa en mijn twee broers voor twee weken naar het zuiden van Zweden. We gingen met de auto, en omdat we de reis in een dag wilden maken moesten we die ochtend héél vroeg vertrekken. Papa zat achter het stuur en ik ernaast, omdat ik snel last heb van autoziekte, en ook gewoon omdat ik vooraan in de auto een heel leuk plekje vind (de ideale plek om de muziek te kiezen, lekker naar buiten te kijken en foto’s te maken). Na een klein stukje België, en een klein stukje Nederland, reden we eindeloos lang door Duitsland.

At the end of July, my mom, my dad, my two brothers and I left for a two week trip to the south of Sweden. We went there by car, and since we wanted to drive there in one day, we had to get up really early. My dad was driving, and I was sitting next to him, because I get carsick easily, and also because it’s a nice place to sit (the ideal spot to choose the music, to look outside, and to take lots of pictures). After a little bit of Belgium and a little bit of Netherlands, we drove trough Germany for hours and hours.

Roadtrip to Sweden

Toen kwamen we aan de Oostzee, en reden we over de Fehmarnsundbrücke: de brug die het eiland Fehmarn verbindt met het Duitse vasteland.

Then we arrived at the baltic sea and drove over the Fehmarnsundbrücke: the bridge that connects the island of Fehmarn to the German mainland.

Roadtrip to Sweden

Dat stuk van Duitsland was eigenlijk heel mooi. Er waren graanvelden, bloemen, bomen, en het zonnetje scheen heerlijk, wat alles nog dubbel zo mooi maakte.

That part of Germany was really pretty actually. There was a lot of fields, flowers, trees, and the sun was shining, which made everything twice as beautiful.

Roadtrip to Sweden

We kwamen in Puttgarden en daar namen we de ferry naar Rødby in Denemarken.

We arrived in Puttgarden and took the ferry to Rødby in Denmark.

Roadtrip to Sweden

Toen we in Denemarken waren, hielden we een pauze om te picknicken. Dit was trouwens mijn reisoutfit, lekker comfortabel :)

When we got to Denmark, we took a break to picnic. This was my travel outfit by the way, nice and comfy :)

Roadtrip to Sweden

Denemarken was net zo mooi als het laatste stukje Duitsland. Het stuk van Denemarken waar we door reden heette trouwens Lolland. Haha :)

Denmark was just as beautiful as the last part of Germany. This part of Denmark was called Lolland, which can be translated as FUN-land in Dutch. Haha :)

Roadtrip to Sweden

We reden over de Öresundbrug, die Kopenhagen met Malmö verbindt. Dit is de langste brug van Europa (ze is bijna acht kilometer lang), en ze werd gebouwd tussen 1995 en 1999.

We drove over the Öresund bridge, that connects Copenhagen and Malmö. This is the longest bridge of Europe (almost eight kilometers long), and it was built between 1995 and 1999.

Roadtrip to Sweden

In de verte zagen we allemaal windmolens.

In the distance, we could see all these windmills.

Roadtrip to Sweden

En toen kwamen we aan in Zweden! :) Vanuit Malmö was het nog een klein uurtje rijden naar Landskrona, onze eindbestemming. We zagen opnieuw veel graanvelden en we waren blij dat we zo vroeg aankwamen en voor het avondeten namen we nog snel een duik in de zee. Dit was onze heenreis, morgen of overmorgen komt het vervolg :)

And then we arrived in Sweden! :) From Malmö, it was a little less then an hour to Landskrona, our final destination. We saw a lot of fields and we were happy that we arrived early so we could go for a swim before dinner. So this was our journey to Sweden. Tomorrow or the day after that, I will tell you what happened next :)