Paris

Paris
de Eiffeltoren / the Eiffel Tower

Hoi! :) Zoals ik al vertelde in mijn filmpje, ben ik vorig weekend met mijn mama, papa en broers voor drie dagen naar Parijs geweest. In het filmpje vertelde ik welke plekjes leuk zijn om te bezoeken, dus als je op zoek ben naar tips voor Parijs, dan kan je daar misschien wel inspiratie uit halen. Verder is het filmpje ook eigenlijk een soort dagboek, waarin ik gewoon eigenlijk vertel wat we allemaal gedaan hebben en wat ik daar van vond. Maar ik had natuurlijk ook mijn fototoestel meegenomen, en dit zijn de foto’s die ik heb gemaakt (foto’s 2, 5, 6, 7 en 8 zijn gemaakt door mijn broer, foto 4 door mijn mama).

Hi! :) As I told in my video, last weekend, my mom, my dad, my brothers and I went to Paris. In my video, I told about the nice places we visited, so if you’re looking for inspiration for a trip to Paris, there might be useful tips in my video. Besides, the video is also some kind of diary, since I talked about what we did all weekend and what I thought about it. But of course, I also brought my camera, so here are the pictures that I made (pictures 2, 5, 6, 7 and 8 are made by my brother, picture 4 was made by my mom).

Paris
huizen in de buurt van de Eiffeltoren / houses near the Eiffel Tower
Paris
de carrousel vlak bij de Eiffeltoren / the carrousel next to the Eiffel tower
Paris
uitzicht vanaf het dak van het Musée d’Orsay / view from the Musée d’Orsay’s rooftop

Paris
het groentenkraampje van le fabuleux destin d’Amélie Poulain / the grocery shop from Le fabuleux destin d’Amélie Poulain

Deze foto maakten we toen we door Montmartre wandelden. Op de hoek van de Rue des Trois Frères en de Rue Androuet vind je het groentenkraampje waar Amélie in Le fabuleux destin d’Amélie Poulain altijd haar boodschappen deed.

We made this picture when we were walking through Montmartre. On the corner of the Rue des Trois Frères and the Rue Androuet is the grocery shop where Amélie used to do here groceries in Le fabuleux destin d’Amélie Poulain.

Paris
dingen op de muur in een zijstraat van de Rue des Trois Frères / things on the wall near the Rue des Trois Frères

Tegenover het groentenkraampje was een trap die naar de Rue des Abbesses leidde. Daar hingen op de muren allemaal posters of schilderijen van bekende beelden, zoals het portret van Rimbaud en La liberté guidant le peuple van Eugène Delacroix.

Accross the grocery shop was a street with stairs that led to the Rue des Abbesses. There were all these posters of famous images on the walls, like the portrait of Rimbaud and La liberté guidant le peuple by Eugène Delacroix.

Paris
trappen in Montmartre / steps in Montmartre

Paris

Paris
mijn broer en mijn papa op de trappen naar de Sacre-Coeur / my brother and my dad on the steps to the Sacre-Coeur
Paris
mijn broer, aan de Sacre-Coeur / my brother, at the Sacre-Coeur

Fun fact: toen ik deze foto maakte, was mijn broer niet aan het poseren, maar aan het kijken of hij mij ergens zag, terwijl ik eigenlijk bijna vlak voor hem stond.

Fun fact: when I was making this picture, my brother wasn’t posing, he was just looking for me, while I was right in front of him.

Paris
uitzicht vanaf de Sacre-Coeur / view from the Sacre-Coeur
Paris
la Place des Vosges

De Place des Vosges is een klein vierkant parkje in de wijk Le Marais. Er zijn vier fonteintjes en in het midden van het park staat een standbeeld van een ruiter op een paard. Er zaten veel mensen in het gras te praten of te lezen. Bij de fontein zag ik dit schattige kindje en haar papa.

The place des Vosges is a little square park in the quarter of Le Marais. There are four fountains and in the middle of the park is a statue of a man on a horse. There were many people sitting in the grass, talking or reading. Next to the fountain was this cute little girl and her daddy.

Paris
mijn mama en papa op de Place des Vosges / my mom and my dad on the Place des Vosges

Dit waren de mooiste foto’s die ik in Parijs maakte, maar eigenlijk was ik niet zo veel bezig met foto’s maken, behalve dan met mijn iPod, dus ik heb er eigenlijk niet zo verschrikkelijk veel gemaakt :)

Zijn jullie al eens in Parijs geweest? En weten jullie nog leuke plekjes?

These were the best pictures from my trip to Paris, but I wasn’t thinking too much about making pictures, besides the ones I made with my ipod, so I didn’t make that many of them :)

Have you been to Paris? And do you know some nice places I didn’t mention?