My favourite YouTube channels

Hoi! :) Vandaag ga ik jullie vertellen over twee YouTube-kanalen die ik een tijdje terug ontdekte. Zoals dat elk jaar weer gaat tijdens de examens, was ik in juni plots helemaal into YouTube, en ik kreeg niet alleen zin om zelf filmpjes te gaan maken, maar ik ontdekte ook een paar hele fijne nieuwe kanalen: die van Teske de Schepper en Essiebutton.

Hi! :) Today, I’m going to tell you about two YouTube channels that I discovered a while ago. Like every year during my exams, in june, I was all of a sudden totally into YouTube, and not only I really felt like starting to make my own videos, but I also discovered these two really nice channels: Teske de Schepper and Essiebutton.

1. Teske de Schepper

Begin juni ontdekte ik het kanaal van Teske de Schepper, en ik was ongeveer halverwege de eerste video toen ik al op de subscribe-knop drukte. Ze komt uit Nederland en maakt video’s over beauty, maar ook weleens over andere dingen. Ik weet niet precies wat ik zo leuk vond aan haar, maar haar video’s zijn gewoon fijn en ze lijkt me ook gewoon een heel fijn iemand, zo lekker spontaan en grappig. En ook: haar accent! Ik weet niet waarom, maar ik vind het supermooi dat ze haar klinkers zo achteraan uitspreekt (daar kan ik, aangezien ik uit Antwerpen kom, alleen maar van dromen). Haha, daar heb je het taalkundige gedeelte van mij. In elk geval, je moet zeker eens een paar van haar video’s kijken.

At the beginning of June, I discovered Teske de Schepper‘s channel. Sadly enough, it’s in Dutch, so it might not be very useful to share this with you, but I’m going to tell a bit about it anyway. I was halfway the first video when I already clicked the subscribe button. She’s from the Netherlands and she makes videos about beauty, but also about a lot of other stuff. I’m not sure what I liked about her, but here video’s are just really fun to watch and she seems like such a nice person, she’s so spontaneous and funny. And also: her accent! I don’t know why, but I really like the fact that she pronounces her vowels at the back of her mouth (that’s something I can only dream of, since I’m from Antwerp). Haha, listen to me being all linguistic. 

2. Essiebutton

Ergens halverwege de examens ontdekte ik het kanaal van Essiebutton. Net als Teske maakt ze video’s over beauty, maar ook geregeld over andere dingen, en verder heeft ze ook met haar vriendje Aslan een kanaal waar ze vlogs op maakt. Ze komt uit Canada, maar woont nu in Londen. Ze lijkt mij ook een heel fijn iemand, en ik hou ook wel van haar stijl: redelijk natuurlijke make-up, maar wel altijd knallende lipkleurtjes. Ze heeft ook best wel veel humor (kijk maar naar de video hieronder: heerlijk, die ironie!). Ik vind haar echt een heel uniek iemand, maar tegelijk herken ik ook wel iets van mezelf in haar terug, en dat maakt het nu net zo fijn.

Somewhere halfway during the exams, I discovered Essiebutton‘s channel (and this one is in English, yay!) Just like Teske, she makes video’s about beauty, but also about other things, and she also has a channel with her boyfriend Aslan where she posts vlogs. She’s from Canada, but right now she’s living in London. She seems like such a nice person, and I really like her style: her make-up is so natural, but always with very popping lip colours. She also has a nice sense of humour (just look at the video down here: i just love the irony in it), and I really appreciate that. She seems like a very unique person, but at the same time, I can see a part of myself in here, and that’s exactly what makes it fun. 

Wat zijn jouw favoriete YouTube-kanalen? :)

So tell me, what are your favourite YouTube channels? :)