lilac

Nail polish

Nail polish
nagellak / nail polish: NYC lavender cupcake — topcoat: american apparel matte top coat

dit is op dit moment een van mijn favoriete nagellakjes: lavender cupcake van NYC. het is een heel lieve lentekleur die ergens tussen lila en roze in zit, maar ik vind het eigenlijk voor de zomer ook wel fijn. het lakje dekt goed in twee laagjes. het kost 2,99 euro bij het kruidvat.

maar er is echt iets raars aan de hand met die topcoat. na een paar dagen beginnen er allemaal minuscule barstjes in te komen. ik heb een week later heb ik nog een foto gemaakt, om het te laten zien. verder kan je ook niet echt zeggen dat het een matte topcoat is. in de eerste instantie droogt hij wel mat op, maar daarna wordt het eigenlijk een soort matglans (niet mat, maar ook niet zo lelijk glossy als mijn topcoat van de hema). verder vind ik het wel een prima topcoat. je kan hem voor 11 euro kopen bij de american apparel.

this is one of my favourite nail polishes for the moment: lavender cupcake by NYC. it’s a very sweet spring colour, somewhere inbetween lilac and pink, but i think it’s great for summer as well. i did two coats, and that works fine.

however, there’s something really weird going on with the topcoat. after a couple of days, a lot of tiny cracks appear. i’ve made a picture of how it looks after one week, just to show you what i’m talking about. besides, i can’t really say it’s a matt topcoat. at first, it does dry up quite matte, but after a little while it’s just a subtle gloss (and even though i like that, it’s not what it should do). apart from that, it’s a fine topcoat, you can buy it for 11 euros at american apparel.

Nail polish

edit: ik heb gemerkt dat de topcoat wel redelijk mat blijft zolang je geen vettige producten gebruikt om je nagelriemen te verzorgen. verder denk ik ook niet dat de barstjes aan de topcoat liggen, want dat is ook een keer gebeurd toen ik een andere topcoat gebruikte. bij deze :)

edit: i’ve noticed that the topcoat stays matte as long as you don’t use greasy products to take care of your cuticles. besides, i don’t think the cracks appear because of the topcoat, since it also happened when i used a different topcoat. just so you know :)