hot chocolate with toblerone and chili

Hoi :) Vandaag ga ik jullie vertellen hoe je warme chocolademelk met Toblerone en chili kan maken. Het is heerlijk voor ‘s avonds tijdens de examens, of gewoon voor koude winterdagen, en gemakkelijk te maken. Het klinkt waarschijnlijk als een gekke combinatie, maar warme chocola met chili is iets dat al van bij de maya’s schijnt te bestaan. Chili geeft de warme chocolademelk een pikante toets, en dat vond ik heel lekker! Ik heb chilipoeder gebruikt, en dat bevat de volgende ingrediënten: cayennepeper (dat is gedroogde spaanse peper), zachte piment, komijn, oregano, kruidnagel en — vreemd genoeg — look. Toblerone is melkchocolade met amandelnoten en honing, en het is in warme chocolademelkvorm net zo lekker als gewoonlijk :)

Hi! :) Today I’m going to tell you how to make hot chocolate with Toblerone and chili. It’s great for an evening in the exams, or just for cold winter days, and it’s very easy to make. It probably sounds like a weird combination, but it apparently it’s an maya tradition to put chili in hot chocolate. It gives a nice spicy touch, and I absolutely love it. I used chili powder, which contains: red pepper, jamaica pepper, cumin, oregano, clove and — strangely enough — garlic. Toblerone is milk chocolate with almonds and honey, and it tastes just as nice in “hot chocolate”-form as in regular form. ^^

rougeimaginaire: "hot chocolate with toblerone and chili"

Dit heb je nodig:

 • 200 ml halfvolle melk
 • 3 blokjes Toblerone (als je een reep van 100 g hebt, dat is het normale formaat)
 • een klein beetje chilipoeder

You’ll need:

 • 200 ml (a little less than one cup) of semi-skimmed milk
 • 3 chunks of Toblerone (that is, if you use a bar of 100 g, or 3.05 ounces)
 • a little bit of chili powder

rougeimaginaire: "hot chocolate with toblerone and chili"

Zo maak je het:

 1. Doe de Toblerone en het chilipoeder in een kop.
 2. Verwarm de melk in de microgolfoven (2 minuten en 15 seconden op 1000 watt) of op het fornuis (tot net onder het kookpunt).
 3. Giet de melk in de kop. Wacht tot de chocolade gesmolten is en roer dan goed.
 4. Klaar! :)

Directions:

 1. Put the Toblerone and the chili powder in a cup.
 2. Heat the milk in the microwave (2 minutes on 1000 watt) or on the stove (until it’s nearly boiling).
 3. Put the milk in the cup. wait till the chocolate has melted and then mix it all together.
 4. Ready! :)

rougeimaginaire: "hot chocolate with toblerone and chili"