Amsterdam

Amsterdam

Amsterdam

Amsterdam

Amsterdam

Amsterdam

Amsterdam

Amsterdam

hoi! het is alweer drie weken geleden dat ik voor het laatst een iets schreef, hoog tijd voor een update! :) gisteren ging ik met bert een dagje naar amsterdam. we vertrokken vroeg, want we moesten bijna drie uur op de trein zitten (eerst langs alle noorderkempense dorpjes naar roosendaal, en dan langs dordrecht, rotterdam, den haag, leiden en zo naar amsterdam). het was fijn om te zien hoe nederland verschilt van belgië, de huizen zijn daar zo veel mooier. als eerste namen we de tram naar het stedelijk museum, om de tentoonstelling van mike kelley te bekijken. behalve dat was er nog veel meer te zien in het museum: designvoorwerpen, posters, fotografie, beeldhouwwerken, … daarna wandelden we terug naar het centrum. het was ijskoud en het waaide hard, maar de zon scheen en dat was heerlijk. toen hebben we wat gewinkeld in de kalverstraat en in de buurt daarvan (monki! lush! weekday!) en er was een kledingverkoop van nsmbl waar bloggers hun kleren verkochten. er waren veel fijne spullen, en ik heb ook even hoi gezegd tegen laura gommans (ze heeft een hele mooie blog!). daarna hebben we nog wat vintagewinkeltjes gedaan in de nieuwe hoogstraat. na het avondeten was het tijd om de trein naar huis te nemen.

hi! it’s been three weeks already since the last time i wrote something, time for an update! :) yesterday, i went to amsterdam with bert. we left early in the morning, because our train ride took three hours (first we took a train to roosendaal along all the northern kempen cities, and then we passed dordrecht, rotterdam, den haag and leiden on our way to amsterdam). it was nice to see how different the netherlands are from belgium. the houses are so much prettier there. when we arrived, we took the tram to the municipal museum to watch mike kelley’s exhibition. but there was a lot more to see at the museum: design objects, posters, photograpy, sculptures, … after that, we walked back to the city and did some shopping at the kalverstraat and that neighbourhood (monki! lush! weekday!) and there was a clothing sale from nsmbl where bloggers sold their clothes. there were a lot of nice things, and i said hi to laura gommans (she has a really nice blog!). afterwards, we went to some vintage stores in the nieuwe hoogstraat and after dinner, it was time to take the train back home.


 • hihi grappig dat je de huizen in Nederland mooier vind. Ik reed vrijdag door Brussel en Antwerpen en vond juist dat de huizen daar zo lief en leuk zijn.

  Ik vind je sjaal er trouwens enorm fijn uit zien!

  liefs

  • de huizen in de belgische steden vind ik ook wel mooi, maar buiten de stad zijn er echt veel huizen die er zo saai en lelijk en niet-bij-elkaar-passend uitzien. en de huizen die ik vanuit de trein heb gezien waren even "gewoon", maar wel veel mooier (ik denk dat het misschien komt doordat veel huizen in nederland witte ramen hebben). en mijn sjaal komt van bij monki! :)

  • ja, dat ken ik al lang ^^ maar er zijn echt heel wat van die "creatieve" villa's met rare aanbouwsels. in nederland zijn er heel veel buurten waar alle huizen op elkaar lijken, of elkaars spiegelbeeld zijn of zo, weet je wel :) terwijl in belgië dat soort huizen er gewoon heel lelijk uitzien, en bijvoorbeeld alle daken net-niet even hoog zijn. ik vind dat ze in belgië mensen subsidies moeten geven voor het bouwen van mooie huizen. maar het klopt dat je onbekende dingen mooi vind, denk ik. die indruk had ik in elk geval ook toen ik in amsterdam was :)

  • hihi dit vond ik gister: http://uglybelgianhouses.tumblr.com/ Ik had twee jaar geleden een belgische architectuur docent en hij zei altijd: oh die huizen in nederland zijn zo saai en allemaal hetzelfde, maar wij in belgie bouwen lekker zelf onze huizen! Ja en dat kan natuurlijk goed en ook heel slecht uitpakken.
   Maar ik denk dat je altijd onbekende dingen mooier vind, want ik vind het hier in duitsland ook allemaal heel erg mooi, maar niemand snapt dat hier.

 • Amsterdam is a really pretty city, I really liked it when I visited. I can't get over how you can just get a train to another country in Europe, that would be so amazing!

  • yes, i really like that too :) (even though it can be quite expensive)