Stockholm, jag är kär i dig

Stockholm

Stockholm
muts / hatepisode — wanten + sjaal / mittens + scarfmonki — jas / coat5preview — rugzak / backpackfoxhole — schoenen / shoes: dr. martens

Deze foto’s maakte Bert van mij op onze laatste dag in Stockholm. De eerste is gemaakt op Birger Jarls Torg. Birger Jarl is de man die in 1250 de stad Stockholm zou hebben gesticht. “Jarl” is een titel die graaf betekent. Op het plein lag een grote sneeuwhoop waar ik op geklommen ben. Ik vind het best een fijne foto geworden. Omdat het al een beetje aan het schemeren was moesten we lange sluitertijden gebruiken en dat zie je aan de bewegende sneeuwvlokjes op de achtergrond. Ik had mijn rode muts van de Episode op, en mijn leren rugzak die ik voor mijn twintigste verjaardag van Bert had gekregen. Hij kwam van de Foxhole in Antwerpen, maar die winkel is ondertussen weg (hoewel hij volgens hun site nog steeds bestaat).

De tweede foto is gemaakt op Evert Taubes Terrass, waar ik gisteren over schreef. Op de achtergrond zie je links Långholmen, een eiland met bijna alleen maar bomen op, en rechts de Västerbro die naar Kungsholmen leidt. Daar lag nu een stuk meer sneeuw dan de vorige keer dat we daar kwamen, drie dagen ervoor. Mijn dr. Martens kwamen trouwens ook heel goed van pas in Stockholm, omdat ze veel textuur op de zolen hebben, wat handig was omdat het soms glad was.

Bert took these pictures of me on our last day in Stockholm. The first one was made at Birger Jarls Torg. Birger Jarl is the man who founded the city of Stockholm in 1250. “Jarl” is a title that means “duke.” On the square was a big snow pile, and I climbed on it. I really like how the picture turned out. It was already getting dark, so we had to use a long shutter time, that’s why you can see the snowflakes in the background falling down. I had my red hat from episode on, and the leather backpack that I received as a birthday gift from Bert when i turned twenty. He bought it at Foxhole in Antwerp, but that store doesn’t exist anymore (even though their site doesn’t mention that).

The second picture was made at Evert Taubes Terrass, about which i wrote yesterday. On the left side of the background, you can see Långholmen, an island that’s full of trees, and on the right side the Västerbro that leads to Kungsholmen. There was a lot more snow than the last time we were on Evert Taubes Terrass, which was three days before. My dr. Martens came in very usefully, because they have textured soles and the roads were quite slippery sometimes.