Södermalm

Södermalm

Södermalm

Op onze derde dag in Stockholm was het nog steeds koud en grijs, en dus gingen we winkelen op Södermalm. eerst namen we nog een kijkje op de Monteliusvägen, een straatje van waar je een mooi uitzicht hebt op Gamla Stan en Kungsholmen. Ik had mijn nieuwe lippenstift van Face Stockholm op, die ik sindsdien bijna elke dag gedragen heb. De kleur heet hjärta, wat “hart” betekent :) Het is een soort oranjerode kleur, die eigenlijk heel goed bij mijn nieuwe muts van Monki past. Ook Bert had zijn nieuwe kleren aan. We aten middageten bij Hermans, een heel gezellig vegetarisch restaurant. Voor 110 kronen (ongeveer 13 euro) mocht je eten van het buffet, met koffie of thee inbegrepen. Een goede prijs, als je bedenkt dat een gewoon broodje met een slaatje erbij zo ongeveer evenveel kost. Het eten was echt lekker, en het was fijn dat je naar hartelust van alles kon proeven.

Na het eten gingen we winkelen. We zijn langsgeweest bij Emmaus, een tweedehandswinkel waar je voor weinig geld best wel leuke spullen kon vinden (niet alleen kleren maar ook decoratie). Een andere leuke winkel was Tjallamalla, waar ze kleren van beginnende ontwerpers verkopen. Sommige waren wel wat aan de dure kant, maar er waren er ook die best betaalbaar waren. Vlak daarbij had je Petsounds, dat is een platenzaak waar ze wel veel dingen hebben (vergelijkbaar met Bilbo in België). Ik vind het altijd wel leuk om in Zweden cd’s te kopen, want daar vind je Zweedse muziek die ze bij ons niet verkopen. Verder zijn we ook nog even langs geweest bij Monki en Weekday op Södermalm.

PS: meer foto’s vind je op mijn instagram! :)

On our third day in Stockholm, it was still cold and grey, so we decided to do some more shopping on Södermalm. First, we went to take a look at Monteliusvägen, a little street from where you have a nice view on Gamla Stan and Kungsholmen. I had my new lipstick from Face Stockholm on, actually I’ve been wearing it nearly every day since I bought it. The colour is called hjärta, which means “heart” :) It’s some sort of an orange/red colour, kind of like my new hat from Monki. Bert was wearing his new clothes as well. We ate lunch at Hermans, a vegetarian restaurant where it’s super nice and cosy. For 110 crowns (that’s around 13 euros), we could eat from the buffet, and coffee or tea was included. I think that’s a good price, considering that a regular sandwich with a salad costs just as much. The food was really good, and it was fun to taste a bit of everything.

After lunch, we went shopping. We went to Emmaus, a second hand store with a lot of clothes and decoration for fair prices. Another store we went to was Tjallamalla, where they had clothes from beginning designers. Some things were quite expensive, but there were some affordable things as well. We also went to Petsounds, that’s a cd store where they have quite a lot of things. I like to go shopping for cd’s in Sweden, because they always have a lot of swedish music that you can’t find in Belgium. Besides, we went to Monki and Weekday at Södermalm.

PS: more pictures at my instagram! :)