Moderna Museet

Duchamp
Duchamp
Picasso
Picasso
Picasso
Picasso
Picasso
Picasso
Le Corbusier
Le Corbusier
Roy Lichtenstein
Roy Lichtenstein

Op onze vierde dag in Stockholm was het heel koud en sneeuwde het hard, het ideale weer om naar Moderna Museet te gaan dus! :)Er was een tentoonstelling van Picasso en Duchamp, eentje van Le Corbusier (niet alleen over zijn architectuur maar ook over zijn schilderijen), en dan nog een vaste tentoonstelling met werk van verschillende moderne kunstenaars, zoals Roy Lichtenstein en Francis Bacon. De dingen van Picasso vond ik echt de moeite, er waren vooral veel etsen van hem. De portretten van Picasso en Duchamp die je op de eerste twee foto’s ziet vond ik ook wel mooi. De schilderijen van Le Corbusier waren vooral heel evenwichtig en uitgebalanceerd, je zag wel dat hij dat goed onder de knie had. Bij de vaste collectie hingen ook metalen bordjes met daarop een soort korte gedichten, of woordspelingen, die ik wel leuk vond, en een paar gekke voorwerpen, zoals een trapladder waarbij de treden zo dicht bij elkaar stonden dat je er niet met je voeten tussen kon, en een stapelbed waarbij het bovenste bed ondersteboven hing. Als je in Stockholm bent, dan is dit museum zeker een bezoekje waard! :)

On our fourth day in Stockholm, it was cold and snowing really hard, the ideal weather for a visit to Moderna Museet! :)There was an exposition about Picasso and Duchamp, one about Le Corbusier (not only about his architecture but also about his paintings), and then there was the permanent exposition with work from different modern artists, such as Roy Lichtenstein and Francis Bacon. I really liked Picasso’s things, they were mainly etchings. the portraits of Picasso and Duchamp on the first to pictures were also cool. The paintings by Le Corbusier were mostly perfectly well-balanced. In the permanent collection there were these metal signs with poems/word plays, which I liked, and some strange objects, like a stepladder where the steps were so close to each other that you couldn’t get your foot between them, and bunk beds where the top bed was upside down. If you’re ever in Stockholm, this museum is certainly worth a visit! :)