Fotografiska

Fotografiska

Fotografiska

Fotografiska

Op onze laatste dag in Stockholm gingen we in het Fotografiska de tentoonstelling van David Lachapelle bezoeken. Op zo’n foto’s kwamen vaak bekende figuren voor: niet alleen Michael Jackson, Britney Spears en Whitney Houston maar ook Jezus! De jezusfoto’s vond ik echt het beste, omdat er allerlei moderne personages op staan, maar dat de foto’s net zo opgebouwd zijn als oude schilderijen. Het is leuk om te zien dat zo’n aanpak dat soort beelden weer interessant kan maken. Zijn foto’s stralen allemaal zoiets commercieels uit, waren heel kleurrijk en hadden ook wel vaak iets collage-achtigs, ze waren opgebouwd uit heel veel verschillende elementen. Er waren ook foto’s rond het thema van de zondvloed, en je kon ook videoclips bekijken die hij had gemaakt, zoals die van No doubtChristina AguileraGwen Stefani en Florence + the machine, en de making of van een paar foto’s. Ik vond het best wel een fijne tentoonstelling! :) Als je meer over hem wil weten, kijk dan hier.

On our last day in Stockholm, we went to an exposition about David Lachapelle at Fotografiska. There were a lot of pictures of famous people: not only Michael Jackson, Britney Spears and Whitney Houston, but also Jesus! I really liked the Jesus pictures, because there are all these modern characters, but the photos are composed like ancient paintings. It’s really nice to see how this can make these kinds of images interesting again, whereas we wouldn’t even properly look at them if they were old paintings. All of his pictures had this kind of “commercial” vibe, they were very colourful and composed of a lot of different elements. There were also pictures about the deluge theme, and you could watch videoclips that he directed, such as No doubtChristina AguileraGwen Stefani and Florence + the machine, and the making of of a few photos. I really liked the exposition! If you want to know more about him, click here!