Evert Taubes Terrass

Evert Taubes Terrass

Evert Taubes Terrass

Evert Taubes Terrass

Deze foto’s maakten we op onze laatste dag in Stockholm. Het had de vorige dag heel veel gesneeuwd, en het begon alweer donker te worden. We gingen naar Evert Taubes Terrass, van waar je een mooi uitzicht heb op Södermalm, Kungsholmen en de Västerbro die hen met elkaar verbindt. Op de tweede foto zie je het stadhuis van Stockholm, dat donkerrood met groen en goud is. Ik vind het best wel een mooi stadhuis, en ook heel modern als je het vergelijkt met dat van Antwerpen of Leuven (wat logisch is, aangezien het zo’n vijfhonderd jaar later gebouwd is ;)). Op de laatste foto zie je het standbeeld van Evert Taube, een bekende Zweedse zanger. Hij maakte volksmuziek, een beetje vergelijkbaar met Wannes Van de Velde misschien. Hij wordt beschouwd als een soort nationale volksdichter, net als Carl Michael Bellman en Cornelis Vreeswijk. Als je een mooi plekje voor foto’s zoekt (of voor een picknick in de zomer) is dit zeker een aanrader! :)

We made these pictures on our last day in Stockholm. The day before, it had snowed quite a lot, and it was already getting a bit dark. We went to Evert Taubes Terrass, from where you have a beautiful view on Södermalm, Kungsholmen and the Västerbro that connects them. On the second photo you can see the city hall, that I find quite modern when I compare it to the city hall of Antwerp or Leuven (which is logical, since it’s built about five hundred years later ;)). On the last picture is a statue of Evert Taube, a famous Swedish singer. He made folk music, and lived in the first half of the 20th century. He is considered some kind of national poet, just like Carl Michael Bellman and Cornelis Vreeswijk. If you’re looking for a nice spot for pictures (or for a picnic, in the summer) I recommend this place! :)